جمعه, 18 تیر 1400 14:09

معرفی ارز دیجیتال Zilliqa زیلیکا

این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

زیلیکا چیست ؟

زیلیکا یک بلاکچین عمومی بدون نیاز به مجوز است که جهت ارائه ی توان عملیاتی بالا با قابلیت انجام هزاران تراکنش در ثانیه طراحی شده است . هدف زیلیکا ، مشکل سرعت و مقیاس پذیری بلاکچین میباشد که برای رفع این مشکل از sharding بعنوان یک راه حل لایه ی دوم ، استفاده میکند . این پلتفرم میزبان بسیاری از برنامه های غیرمتمرکز بوده و از اکتبر ۲۰۲۰ ، امکان staking و yield farming را نیز فراهم کرده است .

توسعه ی زیلیکا ، رسما از ژوئن ۲۰۱۷ آغاز گردید و شبکه ی آزمایشی آن در مارس ۲۰۱۸ فعال شد . سپس در ژوئن ۲۰۱۹ ، این پلتفرم شبکه ی اصلی خود را راه اندازی کرد .

توکن بومی زیلیکا که با نماد ZIL نشان داده میشود ، برای پردازش معاملات روی شبکه و اجرای قراردادهای هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد .

بنیانگذاران زیلیکا چه کسانی هستند ؟

زیلیکا برای اولین بار توسط Prateek Saxena مطرح شد . وی که استادیار دانشکده ی کامپیوتر دانشگاه ملی سنگاپور بود ، به همراه چندین دانشجو در سال ۲۰۱۶ مقاله ای را منتشر کردند که توضیح میداد چطور یک بلاکچین مبتنی بر sharding میتواند سرعت و کارایی شبکه را بهبود بخشد .

حدودا در همان زمان ، Saxena به همراه Max Kantelia که یک کارآفرین با تجربه در زمینه ی امور مالی و فناوری بود و همچنین Juzar Motiwalla ، رئیس سابق انجمن رایانه ی سنگاپور ، شرکت Anquan Capital را تاسیس کردند . این شرکت به منظور توسعه ی شبکه ی زیلیکا در ماه ژوئن ۲۰۱۷ ، با شرکت Zilliqa Research ادغام شد و Dong Xinshu  بعنوان مدیرعامل ، Yaoqi Jia  بعنوان مدیر ارشد فناوری و Amrit Kumar بعنوان مدیر ارشد علمی معرفی شدند ‌که هر سه ی آن ها قبلا در دانشکده ی کامپیوتر دانشگاه ملی سنگاپور ، به عنوان همکار تحقیقاتی مشغول به کار بودند .

چه چیزی زیلیکا را منحصر بفرد میکند ؟

زیلیکا ادعا میکند که اولین بلاکچین عمومی جهان میباشد که به طور کامل به یک شبکه ی شاردینگ متکی است . این امر ، باعث میشود پلتفرم بتواند به توان عملیاتی بالا و نرخ بالای معاملات در ثانیه دست یابد که میتواند باعث حل مشکل مقیاس پذیری گردد . از آنجایی که هر شارد به طور جداگانه تراکنش ها را پردازش میکند ، شبکه رشد کرده و تعداد شارد ها افزایش می یابد و بدنبال آن ، تعداد تراکنش های قابل پردازش در ثانیه نیز افزایش پیدا میکند . همچنین از آنجایی که سوابق بلافاصله پس از پردازش به بلاکچین زیلیکا اضافه میگردند ، زمان بیشتری برای تایید نیاز نیست .

هدف زیلیکا این است که به بلاکچین انتخابی صنعت تبلیغات ، بازی ، سرگرمی و خدمات مالی و پرداخت تبدیل گردد . تیم زیلیکا طی یک مقاله که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد ، اعلام کرد که قصد دارد با روش های پرداخت سنتی از جمله ویزا و مسترکارت رقابت کند .

هر دو شرکت  Anquan Capital و Zilliqa Research که مسئول توسعه ی زیلیکا میباشند ، ذخایر قابل توجهی از ZIL را به خود اختصاص داده اند .  

چه تعداد توکن زیلیکا (ZIL) در گردش وجود دارد ؟

حداکثر موجودی کل زیلیکا ، ۲۱ میلیارد توکن میباشد . ZIL برای نخستین بار ، بعنوان یک توکن ERC-20 طی یک رویداد تولید توکن که در ژانویه ی ۲۰۱۸ به پایان رسید ، برای فروش در دسترس قرار گرفت . سپس ، توکن ها به شبکه ی اصلی زیلیکا طی یک رویداد مبادله ی توکن که در فوریه ی ۲۰۲۰ به پایان رسید ، منتقل شدند .

قبل از راه اندازی ، زیلیکا ۶۰ درصد از موجودی کل را که ۱۲.۶ میلیارد توکن را شامل میشود ، تولید کرد که در رویداد تولید توکن توزیع شدند . ۴۰ درصد باقیمانده نیز که شامل ۸.۴ میلیارد توکن میشود ، از طریق فرآیندهای استخراج تولید خواهند شد . ۱۰ درصد از کل توکن ها معادل ۲.۱ میلیارد توکن  برای شرکت Anquan Capital ، دوازده درصد معادل ۲.۵۲ میلیارد توکن به شرکت zilliqa research و ۵ درصد نیز برای اعضای تیم فعلی و آینده ی زیلیکا ، اختصاص پیدا کرده است .  اعلام شده است که همه ی این ها بصورت سه ماهه و در یک بازه ی زمانی سه ساله توزیع میشوند.

طراحی زیلیکا به گونه ای انجام شده است که با کاهش آهسته ی پاداش استخراج بلوک ، تمام توکن ها در طی ۱۰ سال استخراج خواهند شد . طبق آنچه که در وایت پیپر زیلیکا آمده است ، ۸۰ درصد توکن ها که معادل ۱۶.۸ میلیارد توکن میباشد ، در طی ۴ سال اول و ۲۰ درصد باقیمانده که ۴.۲ میلیارد توکن را شامل میشود ، در طی ۶ سال بعدی ، استخراج میشوند .

امنیت شبکه ی زیلیکا به چه صورت است ؟

امنیت شبکه ی زیلیکا توسط یک پروتکل اجماع تحمل خطای بیزانس عملی یا pBFT ایجاد میگردد . طبق این پروتکل ، جهت اضافه شدن یک سابقه به بلاکچین ، نیاز به توافق حداقل دو سوم از نود ها میباشد .  هر شارد بلاک چین زیلیکا ، به گروهی از نودها جهت تایید بخشی از همه ی تراکنش ها نیاز دارد . پس از اینکه هر شارد به اجماع رسید ، نتایج جمعی شارد توسط گروه دوم نودها تایید شده و بدین ترتیب یک بلوک جدید به بلاکچین اضافه میگردد.

این شبکه برای ایمن کردن پروتکل اجماع خود ، از رمزنگاری منحنی بیضوی استفاده میکند و اجازه ی امضای چندگانه را نیز میدهد . زیلیکا ، علاوه بر پروتکل اجماع pBFT  که سوابق تراکنش آن را ایمن میکند ، جهت تعیین هویت نودها و تولید شاردها ، از یک الگوریتم اثبات کار (POW) نیز بهره میبرد .

زیلیکا جهت قراردادهای هوشمند خود یک زبان جدید بنام Scilla را توسعه داد . Scilla کوتاه شده ی عبارت Smart Contract Intermediate-Level Language و یک زبان مبتنی بر امنیت میباشد . هدف Scilla ، اینست که به طور خودکار آسیب پذیری های امنیتی را در سطح زبان شناسایی کرده و آنها را از بین ببرد . هدف دیگر آن ، آسان نمودن تایید رسمی امنیت قراردادهای هوشمند از طریق اثبات های ریاضی است .