شنبه, 05 مرداد 1398 13:30

خرید آیوتا IOTA

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

 

 

آیوتا چیست ؟

آیا تا به حال راجع به اینترنت اشیا؛ چیزی شنیده اید؟ موسسان IOT از این ایده حداکثر استفاده را برده اند. آنها ایده ی اینترنت اشیا را با تکنولوژی بلاکچین ادغام کرده و طرح آیوتا را ریخته اند. IOTA از لحاظ فنی بر روی شبکه بلاکچین قرار نمیگیرد بلکه تکنولوژی Tangle که در IOTA گسترش یافته، از بلاکچین استفاده می کند. این تکنولوژی به آیوتا اجازه می دهد تا تراکنش های رایگان انجام داده و بدون محدودیت رشد و گسترش یابد و حتی تراکنش های آفلاین هم با استفاده از این تکنولوژی ممکن خواهد بود. شاید این امر به نظر دور از دسترس بیاید اما حقیقت این است که "ای او تی" و تکنولوژی تانگلش (Tangle ) می تواند به طور چشمگیری شیوه های انجام تراکنش را دستخوش تغییر کنند.
آیوتا همواره در میان ده ارز دیجیتال برتر دنیا از نظر بازار سرمایه قرار داشته و این امر نشان دهنده ی آن است که سرمایه گزاران پتانسیل های این ارز را درک کرده اند.
اگرچه اینترنت اشیاء (IoT ) در حال حاضر در قدم های اولیه ی توسعه قرار دارد و هنوز مسیر زیادی تا استفاده ی آن در مقیاس های بزرگ باقیست اما دانشمندان و صاحب نظران این حیطه بر این باورند که اینترنت اشیاء یکی از بزرگترین گام های تکنولوژیک بشر در آینده خواهد بود (درست همانطور که بلاکچین خواهد بود).
شعار IOT این است که IOTA ستون نگهدارنده ی اینترنت اشیاء خواهد بود" پس برای درک بهتر IOTA ابتدا می بایست درک درستی از اینترنت اشیاء پیدا کنیم.

 

اقتصاد ماشین به ماشین : اینترنت اشیاء

اینترنت اشیاء یکی دیگر از انقلاب های تکنولوژیکی دنیای امروز ماست. جزئیات چگونگی عملکرد آن بسیار پیچیده است اما به طور کلی و سطحی درک آن چندان دشوار نخواهد بود. به زبان ساده میتوان گفت که اینترنت اشیاء یک پل ارتباطی بین ماشین های مختلف با هم و بدون نیاز به دخالت انسان، فراهم خواهد اورد. در این تئوری هر وسیله یا ماشینی که قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد بدون نیاز به دخالت انسان قابل اتصال و ارتباط با وسایل دیگر متصل به شبکه است.
تصور کنید که در خیابان هوس یک نوشابه می کنید، تنها کافیست گوشیتان را درآورده و عملیات پرداخت یک عدد نوشابه را انجام دهید. به همین سادگی، شما بر روی تلفن همراهتان یک دکمه فشار می دهید و از دستگاه پیش رویتان یک قوطی نوشابه بیرون می آید. در این فرآیند، تلفن همراه شما به طور اتوماتیک عملیات پرداخت را ثبت کرده و اطلاعات را به دستگاه فروش نوشیدنی می فرستد، دستگاه هم اطلاعات را به طور اتوماتیک ثبت کرده و یکی از تعداد موجودی اش کم می کند و برای شما یک نوشیدنی خنک بیرون می فرستد. هزینه ی برق دستگاه فروش نوشیدنی هم از قبل بر روی قیمت نوشابه اضافه شده است و اگر تعداد نوشابه از یک تعداد مشخصی کمتر شود دستگاه به صورت خودکار پیامی برای توزیع کنندگان نوشابه می فرستد و درخواست نوشابه می کند. سیستم توزیع کننده هم بعد از دریافت درخواست به صورت اتوماتیک و بر مبنای اطلاعات ارسال شده توسط ماشین نوشیدنی، تعداد مشخصی را آماده کرده و با استفاده از یک ماشین یا هواپیمای بدون سرنشین نوشیدنی ها را میفرستد تا دستگاه دوباره پر شود.
در تمام این فرایند هیچ دخالت انسانی نیاز نبوده و هزینه محصولات، خدمات ، برق و سوخت همه و همه بر روی قیمت نوشیدنی ها لحاظ خواهند شد. یک مشکل عمده البته در رابطه با اینترنت اشیاء چگونگی محاسبه این ریزتراکنش ها در کل پروسه ی اقتصاد ارتباط بین ماشینی است. اینکه چگونه این فرایندها در عین مقرون به صرفه بودن روان و به راحتی هم اجرا شوند. IOTA و تکنولوژی تانگل در حال کار برای ارائه ی متدی هستند که تمام این تراکنش ها را به صورت رایگان و به سادگی انجام دهد.

 

Tangle: اولین در نوع خود

استفاده از تکنولوژی تانگل IOTA باعث خواهد شد که تراکنش های انجام گرفته برای شما رایگان باشد. این مسئله به این خاطر ممکن است زیرا تمام تراکنش های شما در یک بستر همپا به همپا صورت خواهد گرفت. در حقیقت هزینه ی تراکنش شما تنها تایید دو تراکنش قبلتر از شما خواهد بود. (یعنی برای اینکه این تراکنش صورت بگیرد باید حتما دو تراکنش قبل از شما تایید شده باشد، مثل دانلود از تورنت که شما با دانلود یک فایل به انتشار اون کمک می کنید).
شاید این فرایند به نظر پروسه ای کند بیاید اما در استفاده از اینترنت اشیاء نه تنها هزاران بلکه میلیون ها تراکنش در هر ثانیه اتفاق می افتد و این بدین معنی است که شبکه به طور متداول و یکپارچه در حال تایید و دریافت تراکنش های جدید خواهد بود. این تراکنش ها به صورت رندوم در سرتاسر شبکه گسترده شده بنابراین یک گره میتواند هر دو تراکنش کاملا اتفاقی را که میخواهد تایید کرده و بعد تراکنش خودش را بفرستد یعنی سیستم کاملا یک سیستم درهم تنیده و وابسته (تانگل شده Tangled ) است.

 

 

مقایسه تکنولوژی های تانگل و بلاکچین

دلیل اصلی اینکه IOTA ادعا می کند که هیچ مشکلی در رابطه با مقیاس پذیری نخواهد داشت همین انجام تراکنش های رایگان در بستر همپا به همپا است. بر خلاف بلاکچین، هر چه افراد بیشتری از IOTA استفاده کنند، سرعت شبکه بیشتر شده (درست مثل دانلود تورنت) و تاییدیه های بیشتری در زمان کوتاهتر صورت می گیرد. همانطور که قبلا اشاره شد، وقتی شما میخواهید یک تراکنش انجام دهید حتما باید دو تراکنش را تایید کرده باشید این بدین معنی است که سرعت به صورت تساعدی (نمایی) بالا می رود. البته همین مساله خود باعث بروز برخی چالش ها خواهد شد چرا که تمام لجر (دفتر کل) IOTA باید به طور مداوم توسط شبکه ی غیرمتمرکز بررسی و تایید شود تا از ایمنی کانل آن اطمینان حاصل گردد. و البته با وجود گسترش چشمگیر تراکنش ها و متعاقبا حجیم شدن دفتر کل IOTA پردازش و تایید لحظه ای آن امری مشکل خواهد بود.
توسعه دهندگان مرکزی IOTA در حال حاضر در حال کار بر روی این مشکل هستند تا پیش از وقوع آن بتوانند راه حل مناسبی برایش پیدا کنند.
پیش از اینکه جهان برای به کارگیری اینترنت اشیاء در یک مقیاس عظیم و به طور کامل آماده باشد، باید اطمینان از مقاومت این تکنولوژی در برابر حملات کوانتومی اطمینان حاصل کنیم. بسیاری از توسعه دهندگان در حال حاضر به این مشکل عمده که ممکن است بلاکچین ها در آینده با آن روبرو شوند، پرداخته اند. اینکه امنیت ارزهای دیجیتال بلاکچین ها به راحتی می تواند توسط رایانه های کوانتومی که ممکن است قادر به رمزگشایی آنها به شیوه ای باشد که ما هنوز نمی توانیم کاملا درک کنیم، در خطر قرار بگیرد.
برای درک بهتر آنچه کامپیوترهای کوانتومی به طور بالقوه می توانند انجام دهند، یک مثال را در نظر بگیرید: تخمین زده می شود که یک کامپیوتر کوانتومی برای استخراج بیتکوین 17 میلیارد برابر سریعتر و کارآمدتر از تمام سیستم هایی است که ما امروزه در اختیار داریم. پس اگر میخواهیم تمام تعاملات تکنولوژیک ما در آینده بدون مداخله انسان انجام شود، بسیار مهم است تا پیش از هر چیز اطمینان حاصل کنیم که سیستم عامل هایمان برای این کار غیر قابل نفوذ باشند. البته IOTA با ساخت و بکارگیزی یک الگوریتم ضد کوانتوم به نام Winternitz One-Time Signiture Scheme به پیشواز این مشکل رفته است.

 

 

تیم IOTA

تیم IOTA از سال 2011 به طور فعال در زمینه توسعه تکنولوژی های بلاکچین فعال بوده و در سال 2016 بنیاد IOTA و شرکت مربوطه را افتتاح کرد.
از همان شروع کار، تیم به طور مداوم در حال گسترش بوده و موفق شده استعداد های استثنایی را در این زمینه از سرتاسر جهان جذب کند.
David Sønstebø به عنوان مدیرعامل شرکت برای مدل "بازاریابی محافظه کارانه" خود معروف است. این مدل بر روی ایجاد رشد پایدار از طریق شکل دهی یک شبکه ی استراتژیک قوی به جای مدل PR که توسط اکثر پروژه های کریپتوکارنسی در حال حاضر استفاده می شود، تمرکز دارد. دیوید از ابتدای کار خود کارهای مربوط به بلاگ نویسی و بازاریابی IOTA را بر مبنای همین مدل مذکور در دست گرفته و به پیش برده است.
تیم IOTA متشکل از انواع افراد با استعدادهای مختلف و با طیف وسیعی از تخصصها است. البته، IOTA تاکید ویژه ای بر جذب فراد با تحصیلات آکادمیک در این زمینه دارد.
در حال حاضر، IOTA مشارکتهایی را با دانشگاه های برتر دنیا من جمله امپریال کالج لندن، UCL و UC Berkeley ایجاد کرده است. در سال 2016، گروه IOTA خبر همکاریش با شرکت مایکروسافت را اعلام کرد و شایعات حاکی از آن است که این دو شرکت به زودی یک همکاری مشترک رسمی با شرکت فولکس واگن را آغاز خواهند کرد.

 

 

سازندگی برای آینده

پیش بینی ها حاکی از آن است که تا سال 2020 بیش از 1 میلیارد وسیله مختلف در سطح جهانی به اینترنت اشیاء متصل شوند. بنابریان موج اینترنت در راه است و IOTA یک ارز دیجیتال ساخته که به این موج کمک خواهد کرد.
تیم IOTA تکنولوژی Tangle را معرفی کرده که تضمین کننده هزینه صفر برای معاملات این بستر است. این تیم در حال حاضر در تلاش برای آماده شدن برای مقابله با هر گونه مشکل بالقوه است که در آینده ممکن است با آن مواجه شود. این مساله تمرکز آیوتا بر یک استراتژی پایدار برای درازمدت را می طلبد.
به نظر میرسد که IOTA هر هفته استعدادهای تازه ای به تیمش اضافه می کند و تمرکز اصلی این تیم بر ایجاد یک گروه بسیار خلاق است که نماینده ی طرز تفکر کل گروه باشد.
یکی دیگر از شاخصه های این گروه بازاریابی فروتنانه آن و استراتژی کمپینهای تبلیغاتی کم سر و صداست. آنها بر روی انتظارات واقع گرایانه و جذب سرمایه گذاران بلند مدت متمرکز شده اند. نباید فراموش کرد که IOTA یک تکنولوژی مربوط به آینده است و هنوز تا اتصال دنیا به اینترنت اشیاء در مقیاس بزرگ راه طولانی ای در پیش است.
به هر حال، با تکنولوژی تانگل IOTA ما قادریم نگاهی کوچک به آنچه آینده در پرده دارد بیندازیم و باید اعتراف کنم ، آینده واقعا هیجان انگیز و غیر قابل باور است.

 

 

 

 

نام ارز آیوتا
نام انگلیسی IOTA
نماد MIOTA
تاریخ راه اندازی Jul 2017
آیکن
آدرس سایت https://www.iota.org
 قابلیت استخراج
نوع ارز Coin
تعداد کل 2,779,530,283
الگوریتم رمز نگاری  
کیف پول ها  
صرافی ها  

 

 آیوتا بر اساس پرداخت های اینترنت اشیا  یا IOT تشکیل یافته است.