ترون (Tron ) چیست ؟
پروتوکل ترون به گونه ای در حال طراحی است که پس از تکمیل کاربران در سرتاسر دنیا به راحتی بتوانند مطالب خود را منتشر کرده و داده های شخصی خود را بر روی بلاکچین ذخیره کنند. این داده های مذکور میتواند هر چیزی باشد، از یک متن ساده گرفته تا صوت و تصویر.
توکن مخصوص ترون با نام Tronix (TRX) که بر مبنای اتریوم ارائه شده، برای تسهیل اشتراک فایل بر روی اکوسیستم ترون به کار خواهد رفت. برای مثال یک کاربر ممکن است سکه های Tronix خود را برای دسترسی به آخرین محتویات یک سرویس دهنده ی سرگرمی یا ویدیو برای این ارائه دهنده (مثل یوتیوب) بفرستد.
هدف بلندپروازانه ی این پروژه ایجاد یک فضای آنلاین سالمتر برای ارائه محتویات سرگرمی-محور می باشد. دنیای امروز اینترنت و محتویات آن توسط واسطه هایی چون فیسبوک ، یوتیوب و توییتر مدیریت می شود که بخشی از درآمد تولید کننده های محتوا را برای خود بر میدارند. با استفاده از تکنولوپزی بلاکچین، ترون امیدوار است تا بتواند انتشار تمامی محتویاتی که امروزه بر روی چنین سرویسهایی انجام می شود را بدون سانسور و در فضایی کاملا غیرمتمرکز تسهیل کند.
از این نظر شاید بتوان گفت که ترون وجوه مشترک زیادی با دیگر توکن اتریوم محور یعنی بیسیک اتنشن توکن (BAT ) دارد. از نظر تیمهای پشت صحنه نیز هر دوی این ارزها توسط گروه های بسیار قوی و با تجربه مدیریت میشوند که هدفشان ساختن آینده ای غیرمتمرکز است.
شاید واضح ترین و مهمترین تفاوت بین دو پروژه مناطقی که در آن شکل گرفته اند باشد. در حالی که تیم بت در آمریکای شمالی مستقر است، تمامی اعضای پروژه ترون در چین مستقر هستند.
همانطور که احتمالا می دانید در چین استفاده از اینترنت و همینطور کریپتوکارنسی ها به شدت با دنیای غرب متفاوت است. اگر واقعا قصد سرمایه گزاری در ترون را دارید مطمئنا ارزشش را دارد که سعی کنید این اختلافات را درک کنید، این قضیه در نتیجه ما را به مسایل زیر خواهد رساند:
چین و مقاومت در برابر کریپتوکارنسی ها
شاید حتی تصور میزان سانسور محتویات در کشور چین برای بسیاری از ما مشکل باشد. برای همین اجازه دهید با چند مثال کوچک شما را به دنیای اینترنت چین ببریم.
بگذارید با مرگ Liu Xiaobo که تابستان پیش اتفاق افتاد شروع کنیم. او یکی از مخالفان دولت چین و از فعالان حقوق بشر و طرفداران تغییرات سیاسی در کشورش بود که ده سال آخر عمر خود را در زندان گذراند. بعد از مرگ او دولت چین همه آنچه حتی سر سوزنی به این شخص مربوط می شد سانسور کرد، از آوردن نامش گرفته تا پیام ها و اعلامیه های ترحیم و حتی ایموجی شمع در پیام رسان ها.
جالب اینجاست که این حجم سانسور تنها محدود به پیام های کاربران در شبکه های اجتماعی نبوده و خصوصس ترین پیام های افراد بر روی پیام رسان ملی این کشور یعنی WeChat را نیز شامل می شود.
این درجه از سانسور چیزی است که ترون رویای کاستن از آن یا حتی از بین برداشتن کامل آن را در سر دارد. از دید یک سرمایه گذار، یک کریپتوکارنسی که بتواند شبکه ای مقاوم در برابر سانسور ارئه کرده و کمک کند که کاربران چینی هم به سایر کاربران در دنیا بپیوندند، قطعا باارزش و مهم خواهد بود. از سوی دیگر، خیلی ها هم ممکن است بگویند حتی تصور چنین پروژه ای لااقل در حال حاضر دور از ذهن بوده و امکان پذیر نمی باشد.
با داشتن یک نقشه ی راه 8 تا 10 ساله، باید پیشرفت ترون را در سالهای آتی رصد کرد تا ببینیم شانس موفقیت آنها در چین چقدر می تواند به واقعیت نزدیک باشد.
تیم ترون
ترون توسط مدیرعاملش یعنی Justin Sun هدایت می شود که در سال 2017، نامش در میان لیست 30 شخصیت تاثیرگذار زیر سی سال آسیا توسط فوربس ثبت و منتشر شده است. او همچنی با موسس Alibaba یعنی Jack Ma روابط نزدیکی داشته و تحت حمایت های او قرار دارد. از میان موفقیت های پیشین سان می توان به ساخت اپلیکیشن Peiwo که یک بازی با بیش از 10 میلیون کاربر است اشاره کرد. این برنامه البته اولین اپلیکیشنی هم خواهد بود که از سکه TRX برای خرید محتویات استفاده می کند. این قضیه می تواند شروع مناسبی برای ترون جهت دستیابی به مخاطب عام نیز باشد.
بقیه تیم Tron شامل بیش از دوازده توسعه دهنده با تجربه وب و همچنین چندین رهبر کسب و کار با نفوذ و سرمایه گذارانی از دنیای کریپتو است که همه آنها چینی هستند.
شبکه Tron در حال حاضر توسط بنیاد Tron که یک شرکت غیرانتفاعی مستقر در سنگاپوراست اداره می شود. این بنیاد همچنین از تیم توسعه تروون پشتیبانی کرده و از باز بودن و شفافیت پروژه در طی پروسه توسعه ی تکنولوژی بلاکچین اطمینان حاصل می کند.
نقشه ی راه و کد منبع باز
ترون در حال حاضر در مرحله اول نقشه راه خود قرار دارد. این مرحله، Exodus نامیده می شود و بر آزادی اطلاعات متمرکز است. هدف این مرحله این است که تا پایان سال 2018، یک پلت فرم کاملا کاربردی برای انتشار، ذخیره و به اشتراک گذاری محتوای دیجیتال ارائه شود.
بازبینی کد منبع باز این پروژه نشان می دهد که هنوز کلی کار باید انجام شود تا فقط همین مرحله از چشم انداز ترون به حقیقت بپیوندد.
در این مرحله از کار، ساختار کد فرق چندانی با اتریوم نداشته و تقریبا تماما از کدهای دستوری موجود اتریوم استفاده کرده و چیز تازه ای ارائه نشده است. البته این قضیه برای این ابتدای کار مساله ای نیست و خودش به نحوی تضمین کننده ی باگ های کمتر در کد پروژه است چرا که قبلا امتحانش را در جایی بزرگتر پس داده است. اما با در نظر گرفتن شکاف و تفاوت های بزرگ بین این کد موجود و آنچه در توضیحات و نقشه راه این پروژه ارائه شده است باید بگوییم که سرمایه گذاران ترون با سرمایه ی 12 میلیاردی اش باید بیش از این محتاط باشند.
مرحله ی دوم از نقشه ی راه ترون که Odyssey یا همان اودیسه نامگذاری شده، مرحله ی حذف تمامی سرویس های واسطه و سرازیر کردن درآمدها مستقیما به جیب تولیدکننده های محتواست.
فاز 3، با نامGreat Voyage یا سفر بزرگ، طبق برنامه ریزی در تابستان سال 2020 آغاز می شود. این مرحله توضیح می دهد که چرا ساختار فعلی کد Tron شبیه Ethereum است، چرا که هدف آن دادن امکان فروش شخصی توکن به کاربران یا "Personal ICOs" است که مشابه فروش توکن های اتریوم می باشد. به عبارت دیگر، سازندگان محتوا می توانند توکنهای خود را در مقیاس کوچک به فروش گذاشته و سرمایه شان را افزایش دهند که به آنها امکان می دهد محتوای بیشتر و بهتر ارائه دهند.
در فاز 4، با نام Appolo یا آپولو، ترون قصد دارد یک پلتفرم معاملاتی کاملا غیرمتمرکز برای تمام توکن های ایجاد شده در Tron ارائه کند.
در مرحله 5، با نام Star Trek، با ساخت و ارائه یک پلت فرم غیر متمرکز ویژه ی ارائه بازی های آنلاین توسط توسعه دهندگان بازی ،مفاهیم مرحله 4 به یک سطح بالاتر ارتقا می یابد و ترون را وارد یک بازار 10 میلیارد دلاری می کند.
و در نهایت مرحله نهایی، ابدیت یا Eternity،به توسعه دهندگان امکان ساخت کامل سیستم عاملهای مخصوص بازی را بر روی Tron داده و سرمایه گذاران را قادر به سرمایه گذاری در بازی ها و سیستم عاملهای موردنظرشان می کند.
نقشه ی راه ترون به گونه ای زمان بندی شده که تمام این 6 فاز تا سپپتامر 2027 به پایان رسیده و تکمیل شود که البته راه طولانی ای خواهد بود. در صورتی که هر مرحله با موفقیت تکمیل شود به جرات میتوان گفت ترون در آینده تبدیل به یکی از بزرگترین کریپتوکارنسی های دنیا از نظر میزان سرمایه و بازار تبدیل خواهد شد.
کلام آخر
به طور قطع ترون یکی از هیجان انگیزین پروژه های کریپتوکارنسی حال حاضر است. این پروژه را میتوان یک نمونه بارز از تلاش هایی دانست که پارامتر تمرکززدایی در آن حداقل از نطر تئوریک، برتر از سایر سرویس ها و سیستم عاملهای کنونی است. علاوه بر این، امکان ارائه و نشر محتوای مقاوم در برابر سانسور در کشوری مثل چین به خودی خود بسیار قابل توجه است.
با تمام این توصیفات، تنها از دید یک علاقه مند به حوزه ی کریپتوکارنسی هم که به قضیه بنگریم، دیدن چنین رشد سرسام آوری در میزان سرمایه ترون بسیار حیرت انگیز است.
به راستی چه تعداد از سرمایه گذارانی که این سکه ها را خریداری کرده اند توکن های خود را تا 8 تا 10 سال آینده که این پروژه به ثمر می رسد نگه خواهند داشت و چه تعدادی فقط برای فروش و یک سود کوتاه مدت خرید انجام داده اند؟ هر چه که باشد باز 11 میلیارد دلار رقم بسیار بالایی است.
ما که امیدواریم تمام آنچه گروه ترون در نقشه راه خود آورده است به واقعیت بپیوندد. دنیا با وجود چنین پروژه هایی قطعا جای بهتری خواهد بود.
نام ارز |
ترون |
نام انگلیسی |
Tron |
نماد |
TRX |
تاریخ راه اندازی |
Dec 2013 |
آیکن |
|
آدرس سایت |
https://tron.network |
قابلیت استخراج |
|
نوع ارز |
Coin |
تعداد کل |
99,000,000,000 |
الگوریتم |
|
کیف پول ها |
|
صرافی ها |
|
ترون با هدف ساخت یک سیستم سرگرمی محتوا در سراسر جهان بوجود آمد.